ساخت سردخانه به منظور نگهداری مواد غذایی (گوشت، خرما و خشکبار، بستنی، میوه و…) و برخی از مواد شیمیایی، پیاز گل و گیاه و به عبارتی نگهداری محصولاتی که نیاز به دمای کنترل شده دارد، انجام میگیرد. سردخانهها به دو رنج دمایی بالای صفر و زیر صفر درجه تقسیم میشوند که بسته به نیاز میتواند دو مداره هم ایجاد شود. سردخانه از لحاظ عملکرد با مبرد نیز تقسیمبندیهایی دارند مانند سردخانه آمونیاکی یا فریونی و … به همین دلیل راهاندازی آن نیاز به دقت و هدفگذاریهای دقیق دارد تا در نهایت یک پروژه صحیح با راندمان بالا و هزینه نگهداری و تعمیرات پایین با توجه به میزان سرمایه گذاری سرمایهگذار اجرا شود.
با بهینه سازی سردخانه شامل چینش و تعداد پرسنل، استفاده از تجهیزات مناسب، برطرف کردن موانع کار، تغییرات لازم در روند بارگیری و تحویل بار، نوع محصولات سردخانهای، چینش استاندارد، نظارت بر کیفیت محصولات در زمان ورود و مدت نگهداری و هر گونه تغییری که منجر به برطرف شدن موانع و بهبود روند کار خواهیم شد.
تعمیرات سردخانهها شامل طیف وسیعی از خدمات است که بخشی از آن تعمیر و تأمین قطعات کمپرسورها، خطوط انتقال و شیرها، کندانسور، اوپروتورها، تابلوهای برق، بانک خازن، تجهیزات حمل و نقل و … میشود که شاید کم ولی بخاطر استهلاکی بودن تجهیزات سردخانهای، خرابی به مرور زمان بیشتر میشود و باید با سرویس زمانمند مخصوصاَ قبل از بارگیری و راهاندازی دورهای اگر امکان داشته باشد، تعمیرات مورد نیاز انجام شود تا کمتر با تعمیرات اورژانسی روبرو شویم؛ سعی ما ارائه خدمات تعمیر بجای تعویض است.
در این راستا شرکت دانش تدبیر برنا صنعت به بومی سازی تکنولوژی پردازش میوه های استوایی و فرازگرا که هر روزه تولید و مصرف آن در کشور رو به افزایش است اقدام نموده است. دانش و فرآیندهای رسیدن مدرن گسترده نیست و شرکتهای معدودی در جهان به چنین کاری اقدام کرده و هزینه های اجرایی آن در ایران بسیار بالا و بخاطر تحریمهای ظالمانه غرب با مشکل مواجه است (انجام این پروژه توسط این شرکت با کاهش بیش از یک چهارم هزینه و کمترین ارز بری بخاطر استفاده از محصولات داخلی انجام شده است).
یکی از دغدغههای ایجادکنندگان سردخانههای عمومی، تأمین بار برای سردخانه خود و تکمیل بار و استفاده کامل از فضای سالنها برای بالا بردن درآمد و در نتیجه افزایش راندمان کاریست که بخاطر کمبود بار مورد نظر یا عدم تنوع و یا موقعیت بد سردخانه و یا عدم اطمینان از نگهداری و یا رقابت زیاد در همکاران ایجاد میگردد؛ اگر چنین مشکلی دارید با ما در تماس باشید تا با برطرف کردن موانع مذکور باعث افزایش حجم بارگیری و تکمیل پتانسیل کاری شما شویم.
با توجه به شرایط اقلیمی ایران و کیفیت مناسب محصولات کشاورزی، خرما و خشکبار و تفاوت قیمت در بازارهای جهانی و داخل کشور در اکثر موارد، میتوان موقعیت بسیار خوبی برای صادرات میوه و خشکبار به بازارهای بینالمللی فراهم کرد؛ نکته حائز اهمیت قوانین واردات میوه و خشکبار (نوع بستهبندی، کیفیت محصول، استانداردهای بار و…) به هر کشور تابع قوانین آن کشور است که حتماً باید رعایت شود.