خنک کردن و نگهداری گیلاس پس از برداشت
گیلاس به راحتی یکی از محبوب ترین و محبوب ترین میوه ها است. گیلاس شیرین معمولاً به عنوان یک میان وعده به تنهایی یا همراه با سایر میوه ها و انواع توت ها خورده می شود، به عنوان یک رویه بستنی کم مصرف، به عنوان چاشنی نوشیدنی و غیره استفاده می شود. در همین حال آلبالو یک ماده ضروری در بسیاری از غذاها و سس ها است و در بین سرآشپزهای سراسر جهان بسیار محبوب است. مانند بسیاری از محصولات غذایی دیگر، تازگی و طراوت کلیدی است و در مورد گیلاس یکی از مهم ترین راه ها برای اطمینان از تازگی، رعایت روش های مناسب خنک سازی و نگهداری پس از برداشت است.
حقایق عمومی در مورد گیلاس
گیلاس عمدتاً به یکی از دو گونه اصلی Prunus avium یا “گیلاس شیرین” و Prunus cerasus یا آلبالو تعلق دارد. محدوده اصلی گیلاس شامل بیشتر اروپا، شمال آفریقا و غرب آسیا بود. با این حال، گیلاس می تواند در اکثر آب و هوای معتدل رشد کند و در نتیجه در حال حاضر در ایالات متحده و کانادا، استرالیا و مناطق گسترش یافته در اروپا و آسیا نیز رشد می کند. میوه های گیلاس معمولاً در تابستان تولید می شوند – اگرچه برخی از ارقام دیرتر یا زودتر در سال تولید می کنند – اما برای جوانه زدن به هوای سرد نیاز دارند. در نتیجه گیلاس را نمی توان در مناطق گرمسیری کشت کرد.
گیلاس علاوه بر میوه اش، به خاطر چوبش نیز ارزشمند است. چوب درخت گیلاس به دلیل زیبایی و خواص فیزیکی شناخته شده است و در صنعت مبلمان از محبوبیت بالایی برخوردار است. درختان گیلاس معمولاً اولین محصول خود را تا زمانی که بین 3 تا 4 سال سن ندارند تولید نمی کنند. بلوغ کامل در حدود 7 سال به دست می آید.
اطلاعاتی در مورد خنک کردن و نگهداری گیلاس
گیلاس محصول نسبتاً گرانی برای تولید است زیرا به آسیب های ناشی از باران، تگرگ و سایر بارش ها بسیار حساس است، معمولاً برای رشد نیاز به سم پاشی و آبیاری دارد و کار فشرده ای دارد. به همین دلیل بسیار مهمتر است که وقتی گیلاس برداشت می شود، با دقت نگهداری شود، سرد شود و ذخیره شود تا حداکثر بازده سرمایه گذاری حاصل شود و همچنین مصرف کنندگان نهایی بهترین محصول ممکن را دریافت کنند. ملاحظات مهم مختلفی برای خنکسازی و نگهداری گیلاس وجود دارد که شامل موارد زیر میشود:
دما – گیلاس باید خنک شود و در دمای نسبتاً پایین نگهداری شود تا از افت کیفیت زودرس جلوگیری شود. گیلاس شیرین باید در دمای حدود 30 تا 31 درجه فارنهایت خنک و نگهداری شود، در حالی که آلبالو از دمای حدود 32 درجه فارنهایت بیشتر سود می برد.
رطوبت نسبی – مانند بسیاری از میوه ها، گیلاس دارای رطوبت بسیار بالایی است، که به نوبه خود به این معنی است که اگر در رطوبت نسبی بالا نگهداری نشود، ممکن است چروکیده و خشک شود. گیلاس باید در رطوبت نسبی حدود 90-95٪ نگهداری شود.
ماندگاری – گیلاس شیرین در شرایط ایده آل حدود 2-3 هفته ماندگاری دارد. آلبالو کیفیت خود را برای مدت زمان کوتاه تری حفظ می کند و ماندگاری آن تنها 3 تا 7 روز است.
روش های خنک کردن گیلاس
گیلاس برای حفظ کیفیت و طعم خود باید سریع و کاملاً خنک شود. همچنین در صورت سرد نشدن کامل و نسبتاً سریع آنها در معرض خطر تغییر رنگ قرار میگیرند که باعث میشود فروش آنها برای مصرفکنندگان بسیار کمتر شود.
روش های زیر برای خنک کردن گیلاس موثر است:
خنک کاری با آب – دمای مزرعه اغلب در هنگام چیدن گیلاس به بالای 80 درجه فارنهایت می رسد. این دما می تواند به سرعت به میوه پس از خارج شدن از درخت آسیب برساند. هیدروکولینگ یک روش بسیار موثر برای از بین بردن سریع گرمای مزرعه و پیش سرد کردن گیلاس تا سطح مناسبی است که می تواند با خنک کردن هوای اجباری تکمیل شود. هیدروکولینگ شامل غوطه ور کردن گیلاس در آب نزدیک به انجماد است.
خنک کننده هوای اجباری – خنک کننده اتاق به تنهایی معمولاً برای خنک کردن سریع و کامل گیلاس برای بهترین نتایج کافی نیست. در عوض از خنککننده هوای اجباری استفاده میشود که شامل قرار دادن گیلاسها در یک اتاق یخچالی مانند خنککننده و چیدن آنها در اطراف فنهای بزرگ است. سپس فنها هوای خنک را از میان گیلاسها میکشند، در نتیجه جریان هوا را مجبور میکنند و خنکسازی سریعتر و کاملتر را تضمین میکنند.
منبع: semco